Fire kunstnere nytolker køkkengrebet

Alle fotos: Reform

Reform og Atelier Collection lancerer sammen med fire kunstnere og designere helt nye fortolkninger af køkkengrebet

Til lanceringen af to nye køkkenserier har køkkenbrandet Reform ønsket at udvikle nye greb med et kunstnerisk udtryk til Atelier Collection. Derfor inviterede de fire kunstnere og designere til at komme med hvert deres bud på greb i hvert deres materiale. Resultatet udtrykker et markant opgør med traditionelle opfattelser af grebet som et aflangt, rundt eller firkantet element.

De fire designs er skabt til Reforms to nye serier, Shaker og Plain, og grebene i træ, metal, glas og keramik åbner op for at give køkkenfronten et personligt touch ved at mixe og matche grebene med fronter i to meget forskellige designudtryk.

Fire kunstnere og designere - Alberte Tranberg, Maria Bruun, Nina Nørgaard og Yukari Hotta - har hver især transformeret en hverdagsting, en brugsgenstand, til et objekt med en høj personlighed og givet elementet et udtryk, der kan opfattes som en mellemting kunsthåndværk og industriel produktion.


Maria Bruun Wood



Designer Maria Bruun har i sin serie af greb i træ til Atelier Collection valgt at forfølge ånden fra danske klassikere Jacobsen og Ditzel. Udviklingsprocessen førte til to versioner af grebet – en version med kontraster af naturlig eg og røget eg og en tone-i-tone i røget eg. Grebet giver en god fornemmelse af håndværket.

Maria Bruun er uddannet møbeldesigner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Designskolen, og arbejder fra sin base i København med møbler og interiør i krydsfeltet mellem det kunstneriske og det kommercielle. 


Yukari Hotta Keramik

Keramikeren Yukari Hotta fandt inspirationen i en samling af runde sten samlet langs danske kyster. Hun ønskede at formidle følelsen af råt ler i en industrielt fremstillet genstand. Slutresultatet minder om strandsten, og tilpasser sig intuitivt hånden. Farvenuancer som lilla, terrakotta, gul, pink og antracit og rå teksturer opleves også i hendes greb.

Yukari, der oprindeligt er fra Japan, flyttede til Danmark for at studere design, og nu er hun etableret med eget Ten Ten studio i hovedstaden, hvor fokus er på superorganiske, kunstneriske keramiske værker.


Nina Nørgaard Glas

Nina Nørgaard er København-baseret kunstner og design, der arbejder med glas. Til sit Atelier Collection-projekt ønskede hun at forvandle sin normale håndpustede proces til en industriel fremstillingsproces - uden at miste det menneskelige touch. En række frihåndsskulpturerede former er omdannet til støbte greb, der er funktionelle, nærmest ergonomiske. Ved at tilsætte farverne undervejs i processen, opstår variationer som individuelle smykker.

Nina har studeret mundblæsning og skulpturelt las på master-uddannelser i Paris, Venedig og San Francisco og har taget sin afgang fra svenske Kosta School of Glass


Alberte Tranberg Metal

Alberte Tranberg forener sin baggrund som metalfabrikant og kunstner. Til Atelier Collection har hun arbejdet med at bryde den runde profil i et messingrør. Hun har tænkt sig til, hvordan det bøjede messingrør ville kollapse ved mødet af et tryk. Den runde profil flader ud i bukningerne, og giver en specielt, nærmest organisk udtryk. Kunstneren, der er kendt for sin optræden i Tv-programmet ”Danmarks næste klassikere” demonstrerer i sine greb sin uortodokse tilgang til hverdagsting.

 
Designcoach

Designcoach by Angela Lund is a dedicated design agency specializing in creative web design and brand identity.

designcoach.dk
Forrige
Forrige

Nyhed fra Magnor Glassverk 

Næste
Næste

Svensk klassiker i mørk eg