Modigt og moderne i herskabelige rammer

Køkken + foto: Garde Hvalsøe

Den herskabelige ejendom Mejlborg har siden opførelsen i 1898 fremstået som én af Aarhus’ markante bygninger. Med sin beliggenhed tæt på havnen og ved Mejlgade, der engang var en travl handelsgade, husede den én af byens mest fashionable restauranter. I eksklusive omgivelser med høje, mørke træpaneler og håndmalet glasloft havde gæsterne førsteparket til at følge skibene og travlheden på havnen.

I de historiske og herskabelige omgivelser har køkkenbrandet Garde Hvalsøe i samarbejde med Dinesen Gulve skabt et showroom med en fascinerende kontrast mellem det oprindelige og den nutidige minimalisme. Træsøjler, ornamentik og glasmalede lofter møder de enkle, stringente linjer i moderne køkkendesign.

Studio David Thulstup og designduoen Bunn Studio står bag den gennemtænkte og spændende indretning, hvor de seks højloftede rum er opdelt på samme måde som en moderne bolig med køkken, spisestue, bad og garderobe. 

Garde Hvalsøe har udviklet denne version af sit klassiske snedkerkøkken i samarbejde med Dinesen, der også har lagt de flotte gulvplanker.

Foto: Garde Hvalsøe

Med respekt for Mejlborgs rammer har de bragt nutidens farver og interiør ind i rummene. Klare farvenuancer optræder som et flot modspil til moderne snedkerkøkkener og rustikke trægulve. Vægge og træpaneler i køkken og spisestue er malet mintblå, lounge-området markeres af en nedtonet gul nuance, og i mødelokalet mødes gæsterne af en dristig lys lilla farvesætning. Og selv om der ikke længere serveres gode danske retter i de skønne højloftede lokaler, så byder de smukke lokaler i dag på masser af inspiration til køkken, bad og garderobe.

Mejlborgs historiske rammer markeres bl.a. på smukke søjler, træudskæringer og håndmalede glaslofter. Foto: Garde Hvalsøe

Et imponerende indgangsparti byer velkommen til. Foto: Garde Hvalsøe

Definerende linjer og elegante detaljer.
Foto: Garde Hvalsøe Design Studio David Thulstrup

Originalt og kompromisløst

Garde Hvalsø er indbegrebet af et snedkerkøkken. Tænkt og designet som et rendyrket trækøkken, båret frem af kompromisløshed og troen på enkelheden. Danske håndværks- og designtraditioner forenes i enkelt formsprog, forfinet og videreudviklet af anerkendte designere og arkitekter.

Lige siden grundlæggelsen af firmaet i 1990 har fokus været på håndsnedkererede trækøkkener. I 1992 blev det første køkken virkeliggjort i et samarbejde med arkitekterne Lene Tranberg og Boje Lundgaard. Til deres eget hjem ønskede de sig et køkken, der fremstod som et møbel i et stort rum med masser af plads til udfoldelse. Udgangspunktet for designet var de klassiske, skandinaviske møbeltraditioner. Også dengang var den prisvindende tegnestue Lundgaard & Tranberg foran deres tid – både i deres tilgang til køkken-alrummet og i arbejdet med træet som materiale.

Modellen genkendes på trærammen, fingertappede skuffer og mellemrummet mellem skufferne, som lader os kigge ind i møblet – et ærligt og autentisk design, der appellerer til gastronomer og feinsmeckere.

Siden er flere modeller kommet til i samarbejde med kendte arkitekter som Martin Hoelgaard, OEO Studio. Signaturen og snedkerkvaliteten er altid genkendelig. Senest er en version udviklet sammen med Dinesen Gulve, hvor det massive træ i gulve og på køkkenfronter giver et stærkt vidnesbyrd om det originale træ.

Køkkenøen fremstår som en skænk, et møbel, der kan kombineres med høje mørke køkkenskabe og mintblå vægge. Fordi det enkle design kan bære modsætninger og kontraster. Der er en særlig rytme og genkendelighed i køkkendesignet fra Garde Hvalsøe, som gør det til en æstetiske nydelse fra inderst til yderst.

Model Dinesen i en løsning, der kombinerer køkkenøens massive træfronter med minimalistiske, mørke højskabe.
Foto: Garde Hvalsøe

Foto: Garde Hvalsøe

Gennemført fra yderst til inderst – to indvendige skuffer og rumdelere gør det let at skabe overblik over køkkengrejet.- Foto: Garde Hvalsøe

Designcoach

Designcoach by Angela Lund is a dedicated design agency specializing in creative web design and brand identity.

designcoach.dk
Forrige
Forrige

50’erne har ringet

Næste
Næste

Tænk en bænk