Fremtidens snedkermøbler


Snedkernes Efterårsudstilling viser eksperimenterende bud på bæredygtigt møbeldesign

Hvert efterår viser Snedkernes Efterårsudstilling (SE) de nyeste bud på fremtidens møbeltyper med en høj håndværksmæssig udførelse og kvalitet. Temaet ved dette års udstilling var Fabrik og rammen var en gammel centralvaskehal på Amager, Fabrikken for Kunst og Design.

Fabrikken, den industrialiserede proces og de rå rammer løb som en rød tråd gennem de udstillede møbler. Det var entydigt, at designere og producenter denne gang havde benyttet udstillingen til at eksperimentere med nye materialer, upcycling af både plast, neonlys og transportkasser - og knockdown møbler, der samles med få skruer og som fylder minimalt under transporten. Designere og producenter havde sat ambitionniveauet for klima- og bæredygtighed højt.

Som altid viste medlemmerne af Snedkernes Efterårsudstilling (SE) og årets gæsteudstillere også et højt kvalitetsniveau i møblerne, som vi håber at se mere til, når de kommer i produktion – og dermed vil være med til at løfte den danske designarv ind i en ny, klimavenlig designagenda.

Her på bloggen har vi blandt de mange spændende indslag udvalgt tre, som kan bringe det unikke design og håndværk ind i køkkenalrummet.

Frokost kalder designeren Philip Bro Ludvigsen sit bæredygtige bænkesæt. Inspirationen kommer fra arbejdernes fællesskab under frokostpausen på fabrikkerne i det forrige århundrede. Det enkle samlingspunkt er i den moderne udgave fremstillet, så det kan klappes helt fladt sammen. Træet er en helt særlig type genbrugstræ, kaldet trøffelbøg. Det består af frasorteret møbeltræ, der graves ned i jorden og efter en kontrolleret svampeproces, danner unikke mønstre. Nedbrydningsprocessen standses igen ved opgravningen og upcycles til eksklusive møbler. Bord og bænk er produceret i samarbejde med FDB Møbler.
Foto: Snedkernes Efteårsudstilling

Frokost kalder designeren Philip Bro Ludvigsen sit bæredygtige bænkesæt. Inspirationen kommer fra arbejdernes fællesskab under frokostpausen på fabrikkerne i det forrige århundrede. Det enkle samlingspunkt er i den moderne udgave fremstillet, så det kan klappes helt fladt sammen. Træet er en helt særlig type genbrugstræ, kaldet trøffelbøg. Det består af frasorteret møbeltræ, der graves ned i jorden og efter en kontrolleret svampeproces, danner unikke mønstre. Nedbrydningsprocessen standses igen ved opgravningen og upcycles til eksklusive møbler. Bord og bænk er produceret i samarbejde med FDB Møbler. Foto: Snedkernes Efteårsudstilling

Designeren Andreas Lund har tegnet Ø15 - et let egetræsbord med et skulpturelt understel, som er inspireret af gitterkonstruktionerne i gamle fabrikshaller. De stærke konstruktioner, som normalt er udført i stål, besidder en kolossal bæreevne og har været anvendt i bygninger og broer i flere århundreder. Bordet er udført af Søren Risvangs Snedkeri og orgelbygger Klavs Broe-Olesen. Foto: Snedkernes Efteårsudstilling

Designcoach

Designcoach by Angela Lund is a dedicated design agency specializing in creative web design and brand identity.

designcoach.dk
Forrige
Forrige

Kvänum hylder den lette stemning

Næste
Næste

Mørke trætoner